sâmbătă, 8 august 2009

Ancheta e profesia mea

Sunt impresionat cum tatucul statul incepe sa vegheze la banul public facand anchete peste anchete. Mai nou vad ca una din indeletnicirle preferate ale alesilor nostri pentru socaterea din criza este constituirea comisiilor de ancheta. Mda, am vazut comisia de ancheta pt irtigatii, comisia de ancheta Udrea. Comisa de ancheta Ridzi, comisia de ancheta Tariceanu, se anunta comisa de Ancheta Azorel, Labus, comisa de ancheta Piranda, Betonella, Asfaltina si sunt convins ca sunt multe la rand.
Sa urmarim shoul straniu si de-a dreptul hilar toata vara sa vedem cum capetele de lemn statale se ancheteaza unele pe altele. Acuma se mai desprinde ceva din tot circul asta sumbru cu actori handicapati: Unii ar intelege ca daca vrei sa faci ceva in tara asta esti anchetat imediat. Treci la ancheta! Deci stai linistit nu fa nimic ca sa fi curat ca lacrima si fara bube in cap. Dar fratilor, adevarul e si mai dureros:
S-au intels intre ei ca unul sa stea 6 luni acolo, unul un an dincolo iar dupa aceea sa le faca loc celorlati finantarori. Dar cum se poate asta?
Pai iti arunc o ancheta dupa ce rezolvi o treaba mafioata, iti dai demisia ca sa mearga repede si uita lumea de tine, pun pe altul care sta la coada si pentru care am numirea in plic incepand cu data de..., pe tine te scot basma curata in cateva luni. Si ce daca nu mai esti minsitru ca oricum esti deputat si te doare la patina. Dupa vre-o 3-6 luni un an in care o freci aiurea prin parlament la barbut in cantina, te scot nevinovat si asa aratam lumii ca justitia si-a facut treaba si tu te intorci pe cai si mai mari in viata politica cu imaginea nepatata si mult mai impresionanta ca ai facut ceva de pret in tara in mod correct si transparent deci te califici in continuare pentru statutul de erou al administratiei neamului.
Intre timp isi rezolva si astialalti saracii cate ceva, pleaca sub pretext ca te-ai intors tu nevinovat si asa e moral sa iti cedeze locul care era al tau de drept si toata lumea e fericita si poprul palteste in continuare. Ai? Ce ziceti gresesc?
Oare ar mai exista epidemia asta de comisii de ancheta daca tot banul asta al contribuabilului furat cu nesimtire s-ar imparti intre ei toti?
Astept raspunsuri la intrebarea asta.
S-auzim de bine ca nu mai pot!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu