joi, 9 iulie 2009

Intoxicatie cu beshini

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Ieri seara pe o vreme ploioasa am vizionat asa-zisul documentar "Living with Michael Jackson realizat de un anume mos Martin Beshit sau cum l-o fi chemand. O prezenta obscura si manjita de acuma incolo.
Nu stiu cine este acest Beshit si nici nu vreau sa stiu vreo data. Cert este ca acela numai documentar nu a fost. Dupa umila mea parere nu a fost altceva decat o imitatie de reportaj, nu, e prea mult spus reportaj, o filmare stupida cu un fel de imitatie de reporter care s-a trezit sa puna tot felul de intrebari jenante si lipsite de orice valoare. Pai ce ne intereseaza pe noi tete cate operatii a avut Michael,daca si-a facut implanturi faciale si de ce le-a facut si de ce are fata asa si nu cum ti-ar place tie sa o vezi??? Ce ne intereseaza pe noi ca tu esti nelinistit ca nu ti s-a raspuns cum ai fi vrut si din cauza asta nu o sa-ti primesti banii jegosi de la finantatorii tai? Am realizat ca omul a fost incapabil sa inteleaga o fiinta atat de inocenta si angelica asemeni lui Michael. Nu pricepea nicicum ca un asemenea geniu are sentimente si trairi superioare, peste capcaitatea noastra umana de a le avea vreo data sau intelege...si insista in prostie cu intrebari grotesti care mie imi e jena aici sa le reproduc. Dar am sa citez una totusi ca sa va dati seama de intentiile si prostia macabra si scarboasa a acelui..om, ca sa nu zic altceva: "Preferi sa te urci in copac decat sa faci dragoste?". Ma tu ti-ai scos creierul ca sa-l lasi la analize pentru a-ti calcula coeficientul retardarii atunci cand ai pus asemenea intrebari unui om ca un semi-zeu? Nu iti e ma rusine acuma cand te uiti la ce ai facut si ce ai debitat in fata unui gigant pe langa care tu pareai o figura din comixurile de pe vremea lu' bunica-ta? Ai coborat tu direct din padure la Neverland si nu am stiut noi?? Peste toate acestea, se lega de tot felul de intamplari banale si obisnuite care pot aparea in viata fiecaruia dintre noi si am sa nominalizez aici cea cu scenna din Berlin care a umflat-o si a denigrat-o incat ai fi crezut ca nu exista nenorocire mai mare pe lumea asta...(trebuia sa isi justifice cumva si cu ceva ineptia de reportaj).Transmit prin acesta cale ca era mult mai intelept si valoros sa aflam din tentativa de filmare detalii despre dimensiunea geniului regelui, despre cantecele lui, depsre inspiratie,despre cum isi scrie singur textele despre materiale inedite, despre dansurile unice, despre filosofia lui de creatie, despre ceea ce avea si dorea sa ne impartaseasca cu adevarat, despre orice altceva care ar fi putut contribui la dezvoltare, despre orice ne putea fi de folos in evolutia noastra si a lumii artistice pentru ca de la un asemenea geniu ai ce invata...Iti asumi o asemenea sarcina, ca un jurnalist adevarat si profesionist in ideea ca te intalnesti cu un geniu cu ajutorul caruia poti fabrica o capodopera artistica, o comoara pentru omenire, pentru ca de ce sa nu recunoastem ca si jurnalistul autentic este un artist in mare parte in munca lui!
Pai intrebarile alea care le punea cumatrul le putea pune si lelea Veta carciumareasa de la Cucuietii din Deal care cred ca facea o treaba mult mai buna,mai folositoare si dezinteresata. Ne-am dat seama de la o posta de miselia lui.
Spun inca o data ca acest semi-zeu care a fost Michael nu avea acea doza de rautate universala pe care o dezvoltam toti in noi de la cele mai fragede varste.
Ne mai miram de ce Michael nu a mai scos capodopere in ultimii ani de talia celor care l-au consacrat cand apar tot felul de pitici ordinari care dau cu mucii in fasole si care nu pricep nimic din ce incerca un geniu sa transmita...cum sa mai creezi frate asa cand esti omorat psihic si timorat de toti inaptii mental??? De ce nu l-ati lasat in pace? V-a atins el cu ceva integritatea, perfectiunea si "normalitatea" voastra de invidiat? Cati mai trebuie sa moara ca sa va schimbati si vosi stilul de scandal tabloidian si sa incepeti sa contribuiti in mod pozitiv la viata???
Bineinteles ca ajungi la o stare psihica dificila si ti se ucide orice sclipire de geniu si creatie cand esti vanat cu atata nesimtire pe fata si cand vezi ca multimea normala nu pricepe o iota din ce esti si incerci sa daruiesti, ba din contra te injunghie si persecuta cu bestialitate si profita mizerabil de buna-vointa ta.
...noua ne venea sa vomitam cand ii ascultam intrebarile tendentioase de obsedat infect si nesimtit terorist, cand isi expunea nelinistile "metafizice" referitoare la numarul de operatii, la cine i-a dormit in pat, cand, cum, pozitia in care a dormit si la ce ora si cand s-au trezit, de ce s-au trezit si daca au deschis cate un ochi sau pe amandoi de-odata si alte aberatii bolnave. Masura incompetentei si prefacatoriei sale ne-a dat-o inca de la inceput cand a incercat sa faca moonwalkul...Regele a fost un om prea sensibil si de buna-credinta ca sa "miroase" un asemenea vulpoi aberant si profitor ca sa nu il numesc altfel.
Si tupeul jenibil atinge apogeul cand incheie amenintator cum ca ar mai fi multe de spus dar datorita clauzei de confidentialitate nu le poate dezvalui. Pai si eu pot sa spun mosule ca stiu ce ai facut asta primavara la Muntele Gaina dar nu spun ca ma cred mai interesant asa si mai credibil, hahahaha...lero!
Michael, "u've been hit by a smooth criminal!"
Michael ti-a dat credit sincer si tu ai fost sarpe veninos.
In concluzie acest individ prin interviul lui, a reusit sa obtina efectul antitetic prin care ne arata cat cat de maret a fost Michael Jackson si superior ca fiinta umana, fata de un pitic care, cu aceasta ocazie, a reusit sa se autoridiculizeze obtinand efectul invers fata de cel urmarit de el.
In loc de incheiere am sa postez un citat din piesa extraordinara si inegalabila "Man in the mirror" care va fi si motto-ul meu de acum incolo, inchizand deasemenea si acest subiect pe blogul meu:
"If You Wanna Make The World A Better Place/Take A Look At Yourself/And Then Make A Change!"

Textele publicate pe acest blog sunt pamflete și vor fi tratate ca atare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu