luni, 20 iulie 2009

Parlamentarul din mine si initiativa mea legistlativa

Referire la articolul precedent in care mi-am expus nervozitatea si frustrarea fata de sistemul care il acceptam in fiecare zi dar ne suparam imediat ce suntem nedreptatiti sau incomodati, dupa care uitam, am sa propun o noua abordare a activitatii din Parlamentul Romaniei si a modului de a face politica in Romania pentru cetatean.
Am sa-mi incep pledoaria mea pentru politica romaneasca prin a-mi plange scurt de mila ca nu sunt parlamentar ca sa am puterea necesara si conforntul psihic si fizic sa pun in aplicare aceasta initiativa legislativa pe care o voi prezenta aici pe scurt.
Obisnuindu-ma cu gandul ca nu sunt din pacate parlamentar am sa invit orice parlamaentar al acestei tari care nu are activitate sau activitatea pe care o are este inexistenta sau se reduce la sforaituri, ochi in gura, somn de voie, absente, si alte activitati specifice sa preia initiativa mea legislativa in mod gratuit bineinteles, sa o propuna si sa o promoveze in parlament, astfel devenind unul dintre cei mai spectaculosi si influenti parlamentari din toata istoria vietii politice romanesti:)). Imi ofer deasemenea si colaborarea si consultanta in mod la fel de gratuit fiind animat numai de dorinta de a lucra pentru cetatean si dezvoltarea societatii in care traiesc si eu.
Si acum sa trec la subiect.
Conform legii privind exercitarea initiativei legislative de catre cetateni, lege nr. 189/1999, republicata in 2004

Initiativa legislativa

Propunere legislativa privind obligativitatea raspunderii in justitie a alesilor neamului in cazul in care nu isi onoreaza cel putin 50% din promisiunile electorale pentru care au fost votati de cetatenii romani

Nr. înregistrare:
- Senat:
- Camera Deputaţilor:
Procedura legislativă: cf. Constituţiei revizuită în 2003
Camera decizională: Camera Deputaţilor
Termen adoptare: 45 zile pentru Senat ca primă Cameră sesizată
Tip iniţiativă: Propunere legislativă
Caracter: ordinar
Procedura de urgenţă: da
Stadiu:
Iniţiator: Gabriel MIRCESCU

Consultaţi:

Expunere motive

Contextul economic si social global si national este tot mai mult afectat de criza mondiala care prin natura ei, amplifica in mod ingrijorator si ireversibil elemente nefaste si negative in dezvoltartea tarii noastre. Aceste elemente se concretizeaza in perpetuarea minciunii electorale, a vorbariei goale, a promisiunilor fara nici o acoperire reala, a promovarii a numerosi incompetenti in functii cheie ale statului roman, numirea unor persoane cu dosare penale in pozitii de demnitari, ignorarea valorilor morale, marginalizarea persoanelor profesioniste care ar si-ar putea aduce un aport semnificativ si adauga plus valoare societatii romanesti, fripturisti coruptibili si fara scrupule pentru care societatea civila si cetateanul roman nu inseamna mai mult decat notiunea de vot si mai apoi victime ale jafului nemilos in scopul prosperitatii personale.
Toate cele de mai sus produc efecte negative la nivelul psihicului si fizicului cetatenilor datorita faptului ca se creaza sperante desarte in promisiunile pompoase si irealizabile, pe fond de criza poporul este dispus sa acorde increderea in mod mult mai usor, deci minciuna prospera si astfel se instaleaza depresia accentuata in randurile oamenilor de buina-credinta care poate fi afatala acum in aceste vremuri grele. Cercetari in domeniul psihologic din Europa au relevat faptul romanii sunt cei mai stresati oameni din UE, cei mai mintiti si ingrijorati de ziua de maine, alocand un timp tot mai scurt calitatii vietii datorita faptului ca aceasta a fost furata romanului obisnuit prin minciuni electorale si lipsa oricaror masuri in acest sens.
Abolirea minciunii electorale inseamna crearea unei stari de spirit favorabile productivitatii, intemeierii unei familii armonioase care traieste intr-un mediu economic sigur bazat pe incredere si stabilitate, reconsiderarea valorilor morale, intoarcerea la principiile religioase ale vietii si dezvoltarii atat de importante. Mai inseamna si o conditie esentiala a unei dezvoltari durabile si sustinute a intregii tari care devine astfel mai fericita, mai cinstita si se poate comporta ca o echipa eficienta. Se rezolva astfel si problema increderii cetateanului in institutiile statului, parlamentarii vor fi respectati si admirati pentru munca lor, iar Parlamentul isi va recapata statutul bine-meritat de garant al democratiei!!
Orice cetatean al acestei tari beneficiaza de dreptul de a fi corect informat, de a cunoaste adevarul si de a nu fi mintit de organele statului care sunt menite sa-l protejeze.
Fara a afirma ca am fost mintiti pana acum cred ca aceasta lege vine in sprijinul promovarii adevarului, a societatii civile, a protectiei sociale, a unei politici curate, coerente si bine intentionate lipsite de interese meschine, caterinca, balacareala, in sprijinul combaterii minciunii electorale ordinare si pedepsirea acesteia prin lege.
Daca nu primesc nici o solicitare de la vreun ales al tarii, inseamna ca nimeni nu e dispus sa demonstreze ca e acolo pentru binele cetateanului si al tarii, si voi strange inca minim 9 persoane, cu ajutorul carora voi pune in aplicare acest demers.

Singur nu poti schimba nimic spun multe maxime si precepte dar, in acest caz, legea prevede un numar minim de 10 persoane ca sa ai puterea de a schimba in bine mediul in care traiesti.

Un comentariu: